AK Saddlery Reining

AK-Flex-westernzadels zijn in Duitsland gebouwde westernzadels, topklasse maatwerk-westernzadels voor een correcte prijs.

AK-Saddlery bouwt handmatig westernzadels van topklasse met een flexibele zadelboom.

Het bouwen van westernzadels op de klassieke, ambachtelijke wijze wil zeggen dat eerst de zadelboom wordt samengesteld of opgebouwd en dat daarna het volledige zadel, uiteraard met leder en andere materialen, wordt opgebouwd, volledig volgens de wens van de klant. Deze maakwijze heeft uiteraard een bepaalde kostprijs.

Door enerzijds met de juiste, vakbekwame mensen te werken, maar anderzijds toch een in zekere mate georganiseerde productievolgorde te werken, kan de kostprijs tot de essentie beperkt worden. Hierdoor kunnen evenwel zowel ruiter als paard volop genieten van een topklasse comfort.

Meer over AK-Saddlery

 

Zadelmodellen

 

Maak een zadelpasafspraak voor een AK-Flex westernzadel

Meer over AK Saddlery

 

AK-Flex-westernzadels zijn in Duitsland gebouwde westernzadels, topklasse maatwerk-westernzadels voor een correcte prijs.

AK-Saddlery bouwt handmatig westernzadels van topklasse met een flexibele zadelboom.

Het bouwen van westernzadels op de klassieke, ambachtelijke wijze wil zeggen dat eerst de zadelboom wordt samengesteld of opgebouwd en dat daarna het volledige zadel, uiteraard met leder en andere materialen, wordt opgebouwd, volledig volgens de wens van de klant.

Deze maakwijze heeft uiteraard een bepaalde kostprijs.

Door enerzijds met de juiste, vakbekwame mensen te werken, maar anderzijds toch een in zekere mate georganiseerde productievolgorde te werken, kan de kostprijs tot de essentie beperkt worden. Hierdoor kunnen evenwel zowel ruiter als paard volop genieten van een topklasse comfort.

 

De AK-Flex-zadelboom in alle denkbare pasvormen voor diverse paardenruggen is de basis voor ieder AK-Flex-westernzadel.

In de rubriek zadelpasservice voor westernzadels wordt in detail uitgelegd waarom een westernzadel echt ook wel korrekt dient te passen op de paardenrug.

Nadat U samen met paardenwinkel Hopa Sport zeer nauwkeurig de goede pasvorm voor uw paard heeft bepaald wordt op basis van die details de juiste AK-Flex-zadelboom gebouwd.

Indien dit niet volgens de "gewone" standaarden kan, is het ook mogelijk met een zogenoemde "gitter" een echte imitatie te maken van de rug van het paard. Wanneer we deze, samen met foto's van deze gitter op uw paard, naar AK-Saddlery opsturen bouwen zij daarvoor de perfect passende AK-Flex zadelboom die bestaat uit een zogenoemde "foundation", een vork en een cantle.

 

Foundation, vork en cantle

De foundation vervangt bij de AK-Flex de beide "bars" van een volledig houten zadelboom.

Op deze wijze bestaat de volledige onderkant van de zadelboom uit één stuk.

Deze foundation is gemaakt van een polymeer, een kunststof die de eigenschap heeft onder invloed van warmte licht flexibel te worden.

Daardoor zal een AK-Flex-westernzadel op de paardenrug, onder invloed van de lichaamstemperatuur van het paard, licht flexibel worden. Op deze wijze geeft het voor de ruiter een nog optimaler contact met zijn paard.

Zowel de vork als de cantle zijn bij een AK-Flex-westernzadel uit hout gemaakt, zoals de klassieke houten westernzadelbomen.

De vorm van deze twee onderdelen bepaalt dan ook voor het grootste deel de pasvorm van de AK-Flex-zadelboom op de paardenrug. De foundations van de AK-Flex-westernzadels zijn op zich reeds beschikbaar in meerdere pasvormen, uiteraard om te kunnen passen op heel wat verschillende paardenruggen. Net omdat AK-Saddlery voor zowel de vork als de cantle van de zadelbomen wel van een basisgamma vertrekken, maar deze extreem uitgebreid kunnen aanpassen om de nodige pasvorm te bekomen voor een specifiek paard, zijn de mogelijkheden hier zeer uitgebreid.

 

Jarenlange westernzadelbouwervaring van de AK-Saddlery-bedrijfsleider

De zeer uitgebreide zadelbouwervaring met flexibele westernzadelbomen, die hiervoor nodig is, kon de bedrijfsleider van AK-Saddlery in het verleden opbouwen als productieleider van de zadelmakerij van de voormalige firma Joachim und Drinsinger gmbh, waar hij aan de wieg stond van de westernzadels met flexibele zadelbomen.

 

Uitgebreid modellengamma

Het AK-Saddlery-gamma bestaat uit een zeer ruim gamma basismodellen. Deze modellen zijn evenwel ieder op hun beurt leverbaar in zowel meerdere zitmaten als meerdere zadellengtematen. Al deze mogelijkheden worden op hun beurt ook nog gebouwd in meerdere kleuren. Optioneel kunnen zij voorzien worden van toolings of bewerkingen en/of met zilverbeslag.

 

Optioneel kunnen AK-Flex-westernzadels voorzien worden van bijpassende stijgbeugels.

Gezien er een uitgebreid aanbod bestaat als westernstijgbeugels, die individueel kunnen gekozen worden, wordt een AK-Flex-westernzadel slechts optioneel voorzien van de mogelijk gewenste stijgbeugels.

 

De personalisatiemogelijkheden van de AK-zadels zijn eindeloos
Ontdek de lederkleuren, de lederbewerkingsmogelijkheden, de mogelijkheden rond zilverbeslag, stijgbeugels en ander toebehoren.

Alle zadelmodellen zijn ook leverbaar in een zeer uitgebreid zadelpasvormengamma en in alle lederkleuren, zadellengten, zittingcomfortniveau's en lederbewerkingsmogelijkheden.

 

Er is al een AK-Flex westernzadel vanaf € 2780

Meer over AK-Saddlery