Westernzadels bij Hopa Sport

 

Aktueel is de winkel van Paardenwinkel & Zadelpasservice Hopa Sport gesloten en dit comform de Corona-maatregelen.

Hopa Sport is wel tot uw dienst voor aankopen, ofwel via webshop www.hopasport.be ofwel voor afhalilng na uw telefonische bestelling.

 

Uw aankopen via www.hopasport.be worden uiterlijk de volgende werkdag verzonden via Bpost.

Uw telefonisch bestelling op 015 24 64 09 kan afgehaald worden aan de toegangsdeur van de winkel en dit na afspraak binnen een tijdsblok van een half uur, dit wil zeggen bijvoorbeeld tussen 16.30 en 17 uur.

 

Voor alle verdere toelichingen en informatie kan U ons bereiken van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 19 uur op 015 24 64 09 of via mail op info@hopasport.be

 

Wanneer U telefonisch geen onmiddellijk antwoord krijgt zal U zo spoedig mogelijk teruggebeld worden.

 

Met dank voor uw begrip.


 

 

Naar de webshop

 


Westernzadels worden beschouwd als typisch Amerikaans maar toch is de verre oorsprong ervan terug te voeren tot de Moorse ruiters en strijders in de Middeleeuwen. Nog voor het jaar 1000 gebruikten de Spanjaarden deze eerste vormen van westernzadels voornamelijk voor oorlogsvoering en voor hun koloniale expansie. Op die manier werd het toenmalige westernzadel overgebracht naar de Nieuwe Wereld waar het dienst deed als hulpmiddel voor de werkende cowboys.

Toen het westernzadel zich begon te verspreiden naar Noord-Amerika ontwikkelden zich twee verschillende stijlen, de Texaanse en de Californische stijl. Die eerste variant, grote, platte, zware modellen die echt gericht waren op het harde en snelle ropingwerk, werd vooral gebruikt ten oosten van de Rocky Mountains en verspreidde zich ook naar Canada. De westernzadels van de Californische stijl domineerden eerder aan de kust langs de Stille Oceaan en verspreidden zich vandaar naar het noordwesten. Dit soort zadels was lichter en eerder rond afgewerkt. Het mildere klimaat en het terrein zorgden ervoor dat de vaqueros, de veeboeren, wat meer vrije tijd hadden en zij maakten van hun zadels decoratieve pronkstukken door middel van zogenaamde toolings.

Van de 18de eeuw tot 1950 evolueerden de westernzadels enorm met nieuwe functies en verbeterde bouwmethoden om de duurzaamheid en het comfort van de zadels te verbeteren, zowel voor paard als ruiter. Vandaag de dag dient een westernzadel immers helemaal niet meer alleen voor de werkende cowboy. Westernzadels worden gebouwd voor een waaier aan doeleinden, denk maar aan disciplines als trail, endurance, rodeo, team-roping, barrel-racing, reining, cutting, roping, …

Maak uw zadelpasafspraak